HTML

Színházi Dramaturgok

Felkészülés a 25. Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumára

Friss topikok

 Kedves barátaim!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Tündérkeresztanya c. cigány népmeséből Csató Kata ötlete alapján Veres András írta

 Keresztanya című bábelőadás

 2010. március közepén kerül bemutatásra az  egri Harlekin Bábszínházban, Csákányi Eszter szereplésével, Csató Kata rendezésében.

 Ez a gyönyörű mese a legtöbbünk számára ismerős helyzetet közvetít.

 Egy cigányasszonynak gyermeke születik, de szegénységük miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét. Végül egy ismeretlen tündér vállalja, de csak akkor, ha az anya lemond a gyermekéről, és a tündér faraghat embert a csecsemőből…

 Bár az előadás elsősorban gyerek közönségnek szól, mégis azt gondoljuk, hogy valamennyiünk számára fontos lehet, mert azt az alaphelyzetet, hogy nem akarnak minket elfogadni és befogadni, szinte mindannyian átéltük – gyerekek és felnőttek egyaránt.

 Az előadás sok szempontból különlegesség, egyrészt Csákányi Eszter először fog bábok segítségével megszólaltatni egy népmesét, másrészt először vállal egy olyan gyerekeknek is szóló produkcióban szerepet, amelyben minden szerepet ő szólaltat meg.

Budapest, 2010. március 3.

 Üdvözlettel,

Orlai Tibor

producer

+36/1/237-1154

www.orlaiprodukcio.hu

 

 

 

 

Címkék: ajánló báb harlekin csákányi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dramaturg.blog.hu/api/trackback/id/tr521834942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása